Edurne Aizpurua

Professora de violí

Edurne Aizpurua

Nascuda a Llíria, València, l’any 1987, Edurne Aizpurua va iniciar els seus estudis musicals a l’escola de música de l’Alguenya, un petit poble d’Alacant on vivia amb la seva família. Al cap de poc temps es va traslladar a la seva ciutat natal, i va continuar els seus estudis a La Unió Musical de Llíria.
Va acabar els seus estudis al Conservatori Superior de Música, Joaquín Rodrigo de València, l’any 2010, amb la Catedràtica de flauta travessera Mª Dolores Tomás Calatayud.
Ha participat en cursos de perfeccionament amb flautistes de renom internacional com Clara Novakova, Vicens Prats, Emmanuel Pahud, Julien Beaudiment, Miguel Ángel Angulo, Magdalena Martínez i Salvador Martínez, entre altres.

Ha sigut solista a la “Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana”, “Banda Simfònica Unió Musical” de Lliria, Banda Simfònica de l’ONG “Músics Solidaris sense Fronteres”, “Orquestra Simfònica Unió Musical “de Lliria , l’Orquestra de Flautes del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, Orquestra “Taller d’Òpera” del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, “Ensemble Col·legno” de València, “Ensemble Palau Marques de Dosaigües” de València, Ensemble Col·legno”. Membre actiu de l’Orquestra Flamenca de Flautes de València, dirigida per Oscar de Manuel des de la seva fundació en 2016. Intèrpret seleccionada per a oferir el concert inaugural del nou Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo “de València, davant la seva Majestat la Reina Sofia d’Espanya.
Posseïdora de la medalla “Fundadora” d’Esperanza Azteca de Torreón, Coahuila (Mèxic)
Ha participat en nombrosos enregistraments per a ràdio i televisió.
Ha actuat amb cantants espanyols com: Pau Alabajos, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”, Francisco i el grup pop “Amistats Perilloses”.
Ha col·laborat amb l’Orquestra Filharmònica de Saltillo i Nortec a Mèxic, com a flauta solista en l’Orquestra Filharmònica de Durango a Mèxic, en la Camerata de Coahuila en Torreón, Mèxic (2015). Ha realitzat una gira per la República Mexicana amb el Ballet i Orquestra de Sant Petersburg interpretant La Bella dorment. Ha assistit com a artista convidada a la presentació del llibre ”Un Món d’Aire” escrit per Amparo Rodríguez Vázquez, realitzada en el Museu dels Metalls de Peñoles en Torreón, Mèxic (2015).

Ha estat flauta principal de nombroses agrupacions musicals, actuant en auditoris com l’Auditori Nacional d’Espanya, Palau de la Música de València, Palau de la Música d’Altea, Palau de les Arts Reina Sofia de València, Auditori de La Corunya, Auditori Palacio de Congressos de Saragossa, Teatre Principal d’Alacant, Sala de Concerts HAMU (Praga), Aula Magna de la Universitat de Mèrida (Veneçuela), Teatre Amadeo Roldan de l’Havana (Cuba).
Ha treballat al projecte social «Esperanza Azteca» a Mèxic, dels anys 2013 al 2016 i actualment és membre actiu de l’ONG Músics Solidaris sense fronteres.
Actualment és professora de música d’Educació Secundària Obligatòria, feina que compagina impartint classes de flauta i d’intèrpret a diverses agrupacions.

2013

Partita para flauta sola. J.S. Bach

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat MúsicavotvEl 9Nou