Jordi Torrens

Professor de guitarra

Jordi Torrens

Jordi Torrens va començar la seva carrera professional als clubs de Jazz del país cap a finals dels anys 70. Va gravar un parell de discs propis (“Coast to Coast” i “Up for the night”). A mitjans dels 80 va començar a treballar com a músic de sessió. Això inclou gires internacionals, gravacions i aparicions a cadenes de TV de molts països amb artistes de la talla de Moncho, Armando Manzanero, Olga Guillot, Dyango entre molts d’altres.

L’any 2005 decideix deixar de banda les col·laboracions per centrar-se en la seva pròpia música. Enregistra primer “Boleros de Ida y Vuelta” i, poc després, “Vivir el Momento”. El fabricant alemany d’instrument Framus li ofereix un contracte com a endorser i comença a treballar al costat de músics com TM Stevens, John B Williams, Reggie Worthy, Mordy Ferber i un llarg etcètera. A Frankfurt coincideix amb el llegendari baixista Hansford Rowe (Mike Oldfield, Gong, Allan Holdsworth, Birelli Lagrene etc.), amb qui inicia un projecte anomenat “Moment”. El 2010 enregistren a París i Montréal un disc (“Love’s Appeal”), produit per Denis Savage (Céline Dion), amb la col·laboració de François Causse i Joanna Peters (percussió), Benoît Moerlen (marimba), Max Sansalone (batería), Bob Stagg (orgue Hammond) i Elise Duguay i René Aube (corista de Céline Dion).

Paral·lelament, signa amb una agència de management radicada a Praga, i comença a fer el circuit de jazz europeu amb músics de la capital txeca.

Més endavant, Hansford Rowe grava algunes de les composicions d’en Jordi a d’altres projectes, com el tema “El Naufragio” al disc HR3.

El compositor Esteve Molero arranja un seguit de composicions de Jordi Torrens i graven un disc fantàstic “Amigos”, amb un extens grup de músics col·laboradors. Uns anys abans, l’Esteve ja havia arranjat un d’aquests temes (“Plaça Major”) pel disc de jazz del tenorista Jordi Guixé.

Darrerament, ha gravat un seguit de discs al costat de Jorge Sarraute (“Diálogos 1” i “Diálogos 2”) i, també amb Jorge Sarraute han musicat poemes pel llibre “El carrer que em du a casa” (Quaderns de la font del cargol) i “Versos del Llimoner”, de Manuel Patricio.

Com a professor, fins que les gires ho van permetre, ha treballat a algunes de les millors escoles de Catalunya. També ha fet clinics, seminaris, etc. a diverses ciutats d’Europa i també a Buenos Aires.

El 2000 va publicar el seu llibre “Armonía Moderna y otros Cuentos”.

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat Músicavotv