Jordi Casanova

Professor de cant

Jordi Casanova

jordicasanova@gmail.com
617286480

Visitar el Web

Nascut a Reus, inicia els estudis de violí i solfeig amb Maria Massià i Carbonell. Posteriorment emprendrà la carrera de cant al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, sota el mestratge de Myriam Francheri i Manuel Garcia Morante. Obté el titol superior de Cant al Conservatori Superior del Liceu. Amplia llur formació amb la soprano Carme Bustamante. També ha treballat amb Cindee Sunner i Kurt Widmer. Llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat professor titular de la Facultat de Psicologia y Ciències de l’Educació Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull, de Barcelona (1987-2000), on va ser el Coordinador del Magisteri Musical i va imparitr la pedagogia i didàctica de la veu i el cant, entre altres disciplines. Ha impartit classe de cant al Conservatori del Liceu i és professor a Amics de la Unió de Granollers, on dirigeix l’Aula d’Òpera, desenvolupant una important tasca pedagògica. Des del 2018 és el director del Curs Internacional de Cant de Sant Cugat.

En el terreny de la lírica ha interpretat, entre d’altres, les òperes Il Giovedí Grasso, Rita, Don Pasquale, La Fille du Régiment, Il Barbiere di Siviglia, Le nozze di Figaro, Die Zauberflöte, Don Giovanni, Il Mondo della Luna, El Giravolt de Maig i La Bèlle Helène. En el terreny de l’Oratori ha cantat obres de Bach, Haendel, Vivaldi, Mozart, Carpentier i un gran nombre d’autors catalans del període barroc i clàssic.

També canta freqüentment en concerts de lied, amb especial cura pels autors catalans, així com pels cicles de lied clàssic; tant acompanyat de piano com amb guitarra. Ha cantat en els principals teatres i sales de concert de Catalunya i Espanya, (Liceu, Real, ABAO, Maestranza, Tenerife…) i també ho ha fet a Alemania, França, Itàlia i Israel.

Òpera

Il miro tesoro

Ària

La belle Helène

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSalt"La Mútua"Domènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat Músicavotv