El mètode

Des dels seus inicis l’Escola de Música Amics de la Unió neix amb una marcada vocació transformadora; entenem la música com una eina artística de primer ordre que ens ajuda en tots els aspectes de la vida, del més cognitiu al més social. Per nosaltres “els coneixements musicals no són una finalitat en si mateixos sinó un mitjà per aconseguir els nostres objectius: els d’educar els nostres alumnes en valors“. És per això que a la nostra escola aprenem a fer música per poder-nos socialitzar i per formar-nos en unes competències que van molt més enllà. Treballem, per tant, habilitats humanes que els seran útils fora de les aules.

Com que el pilar dels cors és tan fort, la resta de l’escola funciona amb una dinàmica similar: tots som part imprescindible d’un mecanisme. Per això s’ha creat la idea col·lectiva que “Amics de la Unió és una família” i cadascú hi pot tenir la seva identitat, des dels més petits fins als més grans. Tenir fites específiques per cada perfil fa que tothom es pugui sentir còmode i trobi el que busca dins de l’organisme.

Aquesta formació musical i humana la podem oferir gràcies a un equip de professors qualificat que, de forma flexible i creativa, segueix una pedagogia comuna fruit de tot el que hem après al llarg d’aquests vint-i-cinc anys. Durant tota la nostra trajectòria com a escola hem pretès fer de la música una vivència personal, transcendent i inoblidable per a cada un dels nostres alumnes, i així ho volem seguir fent.

Aquest mètode, ha fet que les nostres formacions actuïn de manera regular al Gran Teatre del Liceu, al Palau de la Música Catalana i a L’Auditori de Barcelona entre d’altres escenaris de prestigi; participin en festivals, certàmens i concursos internacionals i realitzin gires més enllà dels Pirineus. Unes experiències úniques i extraordinàries que també voldríem compartir amb tu. Ens hi acompanyes?

Oferta
d’estudis

Música per a Nadons
Minimúsics
Cicle Inicial
Cicle Elemental
Cicle Mitjà / Harmonia
Instrument
A la carta

Activitats

Concurs La Teva Nadala

Amics de la Unió convoca de cara al Nadal 2020/21 un concurs de temàtica nadalenca mitjançant el qual es poden aconseguir premis. Els participants han de penjar a les seves xarxes socials vídeos interpretant nadales de la forma més original i un jurat format pel professorat de l’escola de música escollirà la versió guanyadora.

Concurs de composició

Cada any convoquem un concurs de composició entre tots els nostres alumnes per tal de potenciar la seva creativitat musical. Les composicions es preparen a classe amb l’ajut del professorat en funció de l’edat i el nivell. Pels voltants de la diada de Sant Jordi es fa el lliurament de premis en el que també es poden escoltar les obres guanyadores interpretades pel professorat de l’escola.

Audicions

Dos cops l’any, tots els alumnes d’instrument presenten davant dels seus familiars els coneixements que han adquirit. Les audicions serveixen per mostrar l’evolució dels alumnes i també perquè agafin l’hàbit de tocar en públic. Els alumnes que han preparat alguna obra de cambra també aprofiten aquest moment per a interpretar-la.

Audicions de combo, cambres i col·lectives

A partir de Grau Elemental es potenciarà que es continuï fent classes col·lectives d’instrument, però en cada cas els professors recomanaran el millor a cada alumne. L’escola no estipula res com a obligatori, però valorem com a molt interessant l’opció de seguir treballant en grups de 2, 3 o 4 alumnes quan es consideri oportú. Hi ha diverses opcions: instrument col·lectiu, música de cambra, combos o Dissabeat, entre d’altres.

Concerts

La música es gaudeix més si és compartida, per això des de l’Escola de Música Amics de la Unió treballem per què tots els nostres cors tinguin una temporada de concerts
ajustada a les seves necessitats i disponibilitats. Els més petits actuen un mínim de dues vegades l’any i, a mesura que van creixent, tenen l’oportunitat de fer més concerts i de més responsabilitat amb el conjunt.

Concerts de l’Escola Coral
Els concerts són un dels trets distintius de la nostra Escola Coral. Per això, tots els cors de l’escola es reuneixen a mitjans de desembre, els quatre cors més vinculats a les classes de música es tornen a trobar abans de les vacances d’estiu i també s’organitzen altres concerts que, o bé agrupen un repertori específic que s’ha volgut treballar per motius diversos, o bé són de caire solidari.

Residència al Teatre Auditori de Granollers
Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers són les nostres dues formacions residents al Teatre Auditori de Granollers. Això implica que participen en la temporada regular de música clàssica d’aquest equipament i que treballen de manera conjunta per millorar la oferta musical de la ciutat.

Grans concerts i viatges internacionals
Amics de la Unió s’ha anat establint dins el món coral com a garantia de qualitat. És per això que algunes de les nostres formacions tenen cabuda dins de les programacions més destacades del panorama nacional i internacional. Així, actuem
de manera regular al Liceu, al Palau i a L’Auditori, col·laborem amb orquestres de prestigi i som convidats de forma habitual a festivals d’arreu del món. Entre les últimes actuacions internacionals, hi trobem destinacions europees però també d’altres com els EUA, Xina, Japó i Taiwan.

Divendres musicals

Divendres musicals és un cicle de concerts que ofereix als alumnes de l’escola l’oportunitat de mostrar el seu repertori i acostumar-se a tocar en públic. Una estona de música variada en un ambient informal i proper.

Òperes infantils

Cada dos anys, el Teatre Auditori de Granollers, l’Orquestra de Cambra de Granollers, la Societat Coral Amics de la Unió i l’Associació Cultural, organitzen el projecte d’òpera infantil. Una iniciativa de gran envergadura, que ja porta set edicions i que s’ha convertit ja en tot un clàssic de la programació a Granollers. Alguns dels pilars fonamentals d’aquest projecte són el treball amb les escoles i l’aprofitament pedagògic, la importància del cant coral i del treball escènic o, des de fa dues edicions, l’encàrrec de la composició a músics locals. Es tracta d’una història per a nens explicada pels mateixos nens.

Dissabeat

La millor manera d’aprofundir en el coneixement de l’instrument és aprendre a tocar en grup. D’aquesta manera es reforça la necessitat de l’estudi individual alhora que s’entén la importància de la coordinació amb els altres. És per això que els dissabtes al matí obrim l’escola per oferir la possibilitat als nostres alumnes de formar part d’un grup estable.

Colònies

Al maig els cors de l’escola fan un cap de setmana de colònies. És un moment per conèixer millor els companys mentre es reforça el treball de preparació del concert, gaudir d’activitats de lleure i vetllades lúdiques.

Drum fest

Aquesta activitat és un esdeveniment dedicat a les bateries, amb actuacions d’artistes de primer nivell, exposicions, tallers i masterclass. Al llarg d’un cap de setmana s’ofereixen un seguit d’activitats pensades per als alumnes de percussió que es clausuren amb un concert d’artistes de la bateria reconeguts arreu del món.

Trobades instrumentals

Un cop l’any, a mig curs, organitzem un cap de setmana en el que tots els alumnes d’instrument a partir de 7 anys practiquen per grups unes peces d’una temàtica concreta
que han estat treballant anteriorment a classe d’instrument. L’activitat finalitza amb un concert per a les famílies.

Anem de concert

Des de l’Escola de Música creiem que una formació musical completa no es fa només a les aules. Volem que l’alumne també conegui l’oferta musical que té a l’abast i és per això que us proposem anar de concert en família. L’any 2019/2020, els grups de Grau Elemental i Grau Mitjà van gaudir de les propostes de L’Auditori Händel & friends en un concert de música barroca interpretada per músics especialitzats i Maaambo! en un viatge a través del ritme de músiques de l’Amèrica Llatina.

Jornades culturals

Durant la última setmana de curs, els alumnes de Cicle Inicial, Elemental i Mitjà deixen de fer les classes habituals per gaudir de la música d’una forma diferent mitjançant tallers. A través d’activitats formatives i lúdiques es treballen diverses competències musicals com la improvisació amb l’instrument o la coordinació a partir de danses tradicionals d’arreu del món.

Classes obertes

Amb la voluntat d’ensenyar i compartir el nostre mètode educatiu a les famílies, l’escola de música obre les aules cada any i al llarg d’una setmana. Així, els familiars dels alumnes de Minimúsics i d’Inicis podran assistir a les classes d’instrument i als assajos de cor i orquestra d’una setmana de principi de curs anunciada prèviament a través dels canals d’informació habituals.

Professorat

Ja tens la guia
escolar?

La guia escolar desenvolupa cadascun dels estudis que l’Escola de Música Amics de la Unió ofereix durant el curs 2022/23. Hi trobareu informació detallada sobre els estudis en funció de l’edat i també informació i horaris de l’activitat de les formacions residents al Teatre Auditori de Granollers i els cors de l’escola coral.

Descarregar la guia

Contacte

Travesseres, 20
Societat Coral Amics de la Unió
08401 Granollers (Barcelona)
Tel. 93 870 75 05

escolademusica@amicsdelaunio.cat

Residència

Teatre Auditori de GranollersAjuntament de Granollers

Mecenatge

Obra Social "La Caixa"

Col·laboració

Estabanell Energia

Patrocini

MaxiSaltDomènec Forns- advocats

Amb el suport de

Diputació de Barcelona

Mitjans col·laboradors

Cat MúsicavotvEl 9Nou